Catalogus
Laden ...
Je zoekt een nieuwe hoofdkussen maar je weet nog niet welke precies het beste bij je past. Een hoofdkussen kopen is een belangrijke aankoop omdat het voor een goede nachtrust kan zorgen zonder nek- of rugklachten. De vraag welke hoofdkussen het beste bij jou past gaan we op deze pagina behandelen bij Matrastekoop. We nemen de diverse soorten h...
Je zoekt een nieuwe hoofdkussen maar je weet nog niet welke precies het beste bij je past. Een hoofdkussen kopen is een belangrijke aankoop omdat het voor een goede nachtrust kan zorgen zonder nek- of rugklachten. De vraag welke hoofdkussen het beste bij jou past gaan we op deze pagina behandelen bij Matrastekoop. We nemen de diverse soorten hoofdkussens met je door en bespreken waar je op moet letten bij jou slaaphouding.
Er zijn drie slaaphoudingen waarvoor kussens worden gemaakt. We kennen de rug-, buik- en zijslaaphouding. Het is dus van belang dat je weet in welke slaaphouding je ‘s nachts slaapt. Als je hierover twijfelt, kies dan voor de houding waarin je meestal in slaap valt.
Je bent een buikslaper en zoekt een hoofdkussen om lekker op te slapen. Dan kan je het beste kiezen voor een platter en zachter hoofdkussen. De nek wordt het minste belast in deze slaaphouding door een laag hoofdkussen. Klik hier voor alle hoofdkussens voor buikslapers
Je bent een zijslaper en wilt lekker slapen op een comfortabel hoofdkussen. Dan kies je voor een steviger hoofdkussen voor de ondersteuning. Als je op je zij slaapt dan is de grootste druk op je schouders. Hierdoor heb je meer steun nodig voor je nek. Als je met je schouder tegen een muur gaat staan kan je de ruimte tussen de muur en hoofd opmeten. De gemeten afstand is een indicatie hoe dik het hoofdkussen minimaal moet zijn. Klik hier voor alle hoofdkussens voor zijslapers
Je bent een rugslaper en bent opzoek naar een hoofdkussen voor een goede nachtrust. Kies dan voor een hoofdkussen dan bij jou postuur past. Hoe groter het postuur, hoe dikker het hoofdkussen. Dit heeft te maken met de kromming in de rug. Is de kromming groot dan moet het kussen hoog zijn. Een flexibel kussen dat de nek goed ondersteunt is de beste keuzen. Sommige kussens hebben een neksteun ingebouwd maar niet iedereen vindt dit fijn liggen. Klik hier voor alle hoofdkussens voor zijslapers
Bron: Kees van Passie voor slapen
De vulling bestaat altijd uit een percentage veren en dons. De veren en dons zijn afkomstig van ganzen en eenden. Hoe hoger het percentage dons er in het kussen zit des te zachter zal het kussen zijn. Het reinigen en onderhouden van het hoofdkussen is lastig. Raadpleeg hiervoor het wasvoorschrift in het kussen. Bij twijfel laat dan het kussen professioneel reinigen.
De vulling bestaat uit micro gelvezel of comforell bolletjes. Dit zijn kleine, holle bolletjes van polyester. Deze kussens zijn in hardheid zacht als hard verkrijgbaar, afhankelijk van het vulgewicht.
Dit type vulling is oorspronkelijk ontwikkelt door de ruimtevaart. Het is heeft als beste eigenschap dat het zich vormt naar de contouren van je lichaam. Dit soorten kussen voelen stevig aan en zijn fijn voor je nek, rug en wervelkolom.
Latex kan een natuurproduct zijn of synthetisch. Het voordeel van latex is dat het vormvast is doordat het tijdens de productie in een specifieke vorm is gegoten. De latex hoofdkussens zijn verkrijgbaar in verschillende hoogte en vormen.
De vulling van (scheer)wol is een natuurlijk product. Het staat met name bekend om de om het vochtregulerende vermogen en de goede isolatie van temperatuur. Dit eigenschappen maakt wollen hoofdkussens ideaal voor slapers die ‘s nachts veel transpireren.
Kapok is voor de meeste mensen een onbekende vulling van een hoofdkussen. Het is een organisch product. Het kapok voelt stevig aan. Het grootste nadeel van Kapok is dat de vulling niet te reinigen is.
Er zijn drie type kussens. De eerste is een vormbaar kussen is gevuld met verschillende soorten losse materialen zoals dons, kapok, synthetische bolletjes. Dit type kussen moet je, op het moment dat je gaat liggen, een beetje vormen. Een ander type kussen is een neksteun kussen, wat ergonomisch al een stuk beter is. Dit geldt zeker als je een zijslaper bent. Voorin het kussen zit een (latex) balk die steun geeft in de nek en achterin zit losse vulling. Het derde en laatste kussen is een vormvast kussen. Dit kussen is vorm vast van voor naar achter, hierdoor blijft het materiaal op 1 plek en op het moment dat je gaat liggen komt je nek niet in een kromming.
Het hoofdkussen is afhankelijk van je schouderbreedte, je slaaphouding (zij, rug of buik) en is afhankelijk van de hardheid van het matras. De schouderbreedte kun je opmeten door met je schouder tegen rechte muur aan te staan en de ruimte tussen de nek en de muur op te meten. Kies een kussen die bij je slaaphouding past. Twijfel je welke slaap houding je hebt. Kiest dan voor de slaaphouding waarmee in je inslaap valt. De hardheid van het matras bepaald hoever je in het matras weg zakt. Op een harder matras heb je een hoger kussen nog omdat minder ver in je matras zakt. Op een zachter matras waar je schouder in wegzakt heb je een minder hoog kussen nodig.
Om een kussen goed vorm te houden is het van belang dat je het kussen beschermt met een molton. Molton is gemaakt van katoen en zorgt ervoor dat het transpiratie zuur niet bij het kussen kan komen. Het transperatiezuur maakt het kussen op langere termijn stuk. Daarnaast is het van belang om het kussen niet nat te laten worden. Als je net klaar bent met douche en je veel haar hebt is het verstandig je haar eerst goed droog te maken voordat je op het kussen gaat liggen. Sommige mensen leggen het kussen in de zon. Dit is geen goed idee want de UV-stralen maken het kussen ook kapot.
Een gemiddeld hoofdkussen gaat 3 tot 5 jaar mee. Wanneer moet je nu dan je kussen gaan vervangen<chrome_find class="find_in_page">? Na 3 tot 5 jaar vanuit hygiënisch overweging, gezien de hoeveelheid huisstofmijt en huidschilfers wat inmiddels aanwezig is in het kussen. Daarnaast kan je het merken dat je wat gevoeligere wordt in je nek of meer druk ervaart in je schouder. Hierdoor ben je de hele nacht aan het woelen of proppen met je kussen. Dat is het moment om te kijken of je kussen niet aan vervanging toe is.
Als je een hoofdkussen wilt uitproberen kun je bij de beter speciaalzaak of online webwinkel kijken of ze een “slaapgarantie” hanteren. Dit houdt vaak in de je een X-aantal nachten een hoofdkussen mag uitproberen en als het niet bevalt (schouder of nekklachten), je samen naar een nieuwe hoofdkussen gaat uitzoeken.
Hieronder ziet u de collectie van Matrastekoop.nl. Deze collectie is zeer scherp geprijsd en van top kwaliteit!
Standaard kussen
Vind je het soms ook moeilijk om te bepalen of je moet kiezen tussen een neksteun hoofdkussen of een gewoon kussen. Dan lees je, op deze pagina van Matrastekoop.nl, er meer over hoe je dit kunt bepalen.
Voor mensen met nekklachten is een neksteun kussen aan te bevelen. Want als je éénmaal de goede hoogte van je kussen hebt bepaald dus als je zij- of rug slaper bent. Dan kan je ’s nachts lekker slapen want je nek ligt ontsnappen recht en word je ook niet snel meer wakker ’s nachts. Een neksteun kussen behoudt zijn vorm en is gemaakt van materiaal wat niet in elkaar zakt. Naast de goede hoogte kun je ook de hardheid van je kussen bepalen.
Als u last heeft van nekklachten dan zijn deze in vele gevallen a-specifiek en is de oorzaak niet bekend. Voorbeelden hiervan zijn; stress, eenzijdig werk of een verkeerde houding. Om deze a-specifieke klachten te verlichten of te voorkomen is een goed hoofdkussen erg belangrijk. Met een goed hoofdkussen worden uw nekwervels goed ondersteund. Op deze manier rust uit lichaam zich goed uit en wordt u ontspannen wakker.
Het komt natuurlijk ook voor dat je nekklachten specifiek zijn en dat er een duidelijk aanwijsbare oorzaak is. Voorbeelden hiervan zijn; Whiplash, nekhernia of slijtage in de nek. Hiervoor zijn speciale hoofdkussens die je hoofd extra stabiel ondersteunen en ervoor zorgen dat je nekwervels in een goede houding komen.
Er zijn verschillende soorten hoofdkussens die verlichting bieden bij specifieke nekklachten. De hoofdkussens met een nekrol, creëren extra ruimte tussen je halswervels en bieden extra ondersteuning in de natuurlijk vorm van je nek. Naast de nekrol kussens zijn er ook kussen in de vorm van een wig. Deze kussens hebben een mild corrigerende werking en zorgen voor een goede ondersteuning en ontspannen slaaphouding, waardoor je pijn verlicht. De mild corrigerende hoofdkussen zijn gemaakt van zachte materiaal en oefenen weinig druk uit op het hoofd.
Al deze hoofdkussens zijn verkrijgbaar is verschillende hoogte maten. Zo is er altijd een hoofdkussen wat de ruimte tussen je matras en nek comfortabel opvult.
Sommige mensen kiezen voor een normaal kussen omdat ze niet af willen stappen van het normale kussen. Het normale kussen is vaak kneedbaar en ligt lekker zacht. Aan te raden is dat je kussen kiest wat een goede stevigheid geeft en een goede hoogte voor jou.
Donzen hoofdkussens hebben als voordeel dat je ze goed kan opschudden en goed naar de vorm van je hoofd maken. Een dons kussen heeft een luxe gevoel door de zachte vulling. Je komt deze hoofdkussens vaak tegen in de betere hotels. De eigenschappen van dit unieke en natuurlijke vulmateriaal zijn vocht absorberend, voelt luchtig en koel aan.
Uiteraard hebben donzen kussens naast voordelen ook nadelen. Dons kussens staan bekend als lekker zacht waardoor de nek niet fijn ondersteund wordt. Voor slapers die op hun zij slapen kan een donzen kussen te zacht zijn.
Bron: Koen van der Velden - Donskussen
De vulling bestaat uit een combinatie van dons en veertjes met daar omheen een katoenen tijk. Dons is een zacht materiaal, wat makkelijk geplet kan worden als je erop gaat liggen. Een hoofdkussen gevuld met veel dons en weinig veren is niet per se beter. Veel dons en weinig veren in je kussen betekend weinig ondersteuning voor je nek tijdens de slaap.
Zit er een verschil tussen dons in je kussen of veren in het kussen? Ja, echt waar. Om een donzen hoofdkussen te kiezen wat bij je past moet je goed weten wat je persoonlijke voorkeur is. Om daarachter te komen moet je weten wat het verschil is tussen de twee soorten vulling. Welke vulling je kiest heeft invloed op de prijs, het comfort en de levensduur van het kussen. Een hoofdkussen dat gevuld is, met een combinatie van, dons en veren heeft wat ons betreft het beste van twee werelden.
Een hoofdkussen met een hoog percentage dons is zacht en licht van gewicht. Hoe zacht het kussen precies is wordt ook bepaald door het vulgewicht. Een 100% donzen kussen dat is gevuld met 500 gram dons is zachter dan een donzen kussen dat gevuld is met 1000 gram. Als stelregel kan je het volgende aanhouden: 90% Dons voor wie van een zacht en laag hoofkussen houdt en 90% veren voor wie liever een stevig en hoog hoofdkussen wil.
Is er een verschil tussen ganzendons en eenden dons als vulling in je hoofdkussen? Het antwoord is: weinig. Zaken als vulgewicht en de verhouding tussen veren en dons hebben veel meer invloed op het comfort van het kussen. Of dit nu eenden dons of ganzendons is, dat zal je niet snel merken. Wat je wel gaat merken is de prijs. Ganzendons is duurder dan eenden dons.
De prijs van veren is goedkoper dan van dons. Donzen kussens zijn dus duurder dan veren hoofdkussens. Hoe meer veren in het kussen zitten, hoe lager de prijs zal zijn. Hoe meer dons en des te beter de kwaliteit daarvan, hoe duurder het kussen dan zal zijn.
Wanneer je op het kussen ligt wordt iedere keer het dons platgedrukt. Het donzen kussen gaat niet voor eeuwig mee en wordt steeds iets platter. Het volume van de dons neemt sneller af dan het volume van veren, een donzen kussen gaat dus minder lang mee. Ook transpireren tijdens de nacht heeft invloed op de levensduur van het kussen. Vocht en zout zijn niet goed voor het dons.
Was je donzen kussens regelmatig, minimaal 1 keer per jaar. Dan is het drogen erg belangrijk, 4 uur in de droger is aan te raden. Wissel de kussensloop regelmatig en gebruik een kussenbeschermer.
Omdat donzen kussen zich vormen naar je hoofd is voor buikslapers dit zeer positief, omdat buikslapers op een normaal kussen vaak te hoog liggen. Daardoor zit de nek niet meer op één lijn met hun ruggenwervel, hierdoor ontstaan nekklachten. De hoofdkussens zijn ook geschikt voor zijslapers en rug slapers, door het kiezen van de juiste stevigheid van het kussen.
Synthetisch kussen