Welke matras past bij welke bedbodem?

Matras per bedbodem

Het comfort van een bed is onder andere afhankelijk van de beddenbodem. De keuze ervan is heel belangrijk want de beddenbodem vangt 1/3 druk van het matras op. De beddenbodem draagt zo bij tot een beter comfort en verhoogt de levensduur van het matras. Wist je dat je lichaam elke nacht gemiddeld een halve liter vocht verliest? Een goede beddenbodem verhoogt de ventilatie en hygiëne. Meer informatie vind je op deze pagina van Matrastekoop.nl.

Een nieuw matras op een oude bedbodem kan sneller slijten. De bedbodem doet dan immers niet meer zijn deel van de ondersteuning van het nieuwe matras. Het beste is de bedbodem om de 5 jaar te vervangen in plaats van na 10 jaar. Dat is een investering die je gaat terugverdienen. Ons advies, het matras en beddenbodem samen vervangen geeft het beste resultaat qua comfort en levensduur.

Naar bedbodems:

matrassen

BESTEL NU:Boxspring bedbodem matras

Beddenbodem met veren

Een beddenbodem met veren past net zo goed bij een matras met veren als een lattenbodem. Een verenbodem is over het algemeen minder hard dan een lattenbodem.

Of hij nu bestaat uit dubbelkegelvormige-, multispirale- of pocketveren, de verenbodem geeft je een goed gevoel van comfort. Hij voelt zowel robuust als zacht. Let wel op: een verenbodem is niet geschikt voor een matras in schuimrubber of latex.

Vlakke lattenbodem matras

Lattenbodem

Een lattenbodem is iets steviger dan een verenbodem. Een lattenbodem garandeert een stevige, egale en effen steun voor uw matras. Het geeft een comfort van eerste klasse. Hij past perfect bij zowel een verenmatras als bij een matras in schuimrubber of latex.

Verstelbare lattenbodem matras

Verstelbare bedbodem

Welke matras er op je verstelbare bedbodem past is afhankelijk wat voor een type verstelbare bedbodem je hebt. Verstelbare bedbodems zijn er in verschillende varianten verdeeld handmatige verstelbaar en elektrisch verstelbaar. Daarnaast zijn er lattenbodems waar de latten instelbaar zijn naar hoofd-, schouder- en heupgedeelte hierdoor kan de latten bodem nog betere ondersteuning geven.

Wanneer je een tweepersoons bed hebt met verstelbare bedbodem moet je altijd twee éénpersoons matrassen op het bed leggen. De matrassen moeten onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen en de dikte van het matras moet ook gelijk zijn aan elkaar om hoogte verschillen te voorkomen. Voor een verstelbare bedbodem is een flexibele matras nodig.

Naar bedbodems:

 • 1 Recensie
  €156,00
  Eenpersoons matras: vanaf €156,- Tweepersoons matras: vanaf €259,- Ramona is een matras van 20 cm hoog. De 300 pocketveren per m2 is verdeeld in 7 comfortzones. Ramona heeft een zachte toplaag van SG 30 van 3 cm aan beide zijden. Bestel bij bol.com 30 dagen bedenktijd Gratis retourneren Bestellen en betalen via bol.com Dag en nacht klantenservice
 • 1 Recensie
  €89,95
  Eenpersoons matras: vanaf €89,95 Tweepersoons matras: vanaf €189,95 Princess pocketvering matras is een 7 comfortzone pocket matras van 320 veren per m2 met aan beide zijde een dikke afdeklaag van comforta+ schuim. Dikte: 20 cm Bestel bij bol.com 30 dagen bedenktijd Gratis retourneren Bestellen en betalen via bol.com Dag en nacht klantenservice
 • 1 Recensie
  €129,00
  Eenpersoons matras: vanaf €129,- Tweepersoons matras: vanaf €219,- Comfort Gold pocketvering matras is een 7 comfortzone pocket matras van 300 veren per m2 met aan beide zijde een afdeklaag polyether SG40. Dikte: 20 cm. Bestel bij bol.com 30 dagen bedenktijd Gratis retourneren Bestellen en betalen via bol.com Dag en nacht klantenservice
 • 1 Recensie
  €199,00
  Eenpersoons matras: vanaf €199,- Tweepersoons matras: vanaf €299,- Favourite PLUS Orthopedic pocketvering matras is een 7 comfortzone pocket matras van 500 veren per m2 met aan beide zijde een dikke afdeklaag van traagschuim. Dikte: 21 cm Bestel bij bol.com 30 dagen bedenktijd Gratis retourneren Bestellen en betalen via bol.com Dag en nacht...