Catalogus

Soorten pocketvering matrassen

Pocketvering matrassen zijn er in veel verschillende varianten. De mogelijkheden zijn enorm, ook bij Matrastekoop. Als je overweegt een pocketveer te kopen, wil je eerst gedegen informatie over de matraseigenschappen. Pocketvering matrassen zijn erg populair, vanwege de de grote hoeveelheid positieve en gangbare ...

Meer uitgebreide informatie...
 • Pocketvering matras met koudschuim afdeklaag
  Pocketvering matras met koudschuim afdeklaag

  Twijfel je nog over een pocketvering matras met koudschuim toplaag? Bij Matrastekoop.nl helpen we je graag verder. Een pocketvering matras bestaat uit 3 onderdelen: de pocketveren kern, de afdeklaag en de tijk. Welke afdeklaag je het beste kan kiezen is niet eenvoudig. Er zijn meerdere mogelijkheden om te kiezen en door het grote aanbod, zie je door de bomen het bos niet meer. Hier vind je alle informatie om de juiste keuze te maken. Ook bieden we pocketvering matrassen met koudschuim afdeklaag aan voor scherpe prijzen.


  Pocketvering matras met koudschuim toplaag


  Voordelen

  + Voelt stevig aan

  + Ventileert goed

  + Kleine kans op kuilvorming

  + Lange levensduur (+- 15 jaar)


  Nadelen

  - Kwaliteit van toplaag verschilt nogal (van HR 35 tot HR 60)

  - Kan een grote investering zijn (aantal pocketveren, kwaliteit afdeklaag en tijk)


  Kwaliteit koudschuim afdeklaag

  De afdeklaag bepaalt voor een groot deel hoe het pocketveer matras aanvoelt en de levensduur van de matras. De kwaliteit van de schuimlaag speelt een belangrijke rol. Wat betekent het woord "kwaliteit" en wat houdt dat dan precies in? Er zijn twee afkortingen die kunnen aangeven wat de kwaliteit is van het koudschuim. Dit zijn de "HR" en "SG" waarde, waarbij SG staat voor soortelijk gewicht en HR staat voor high resilient. Deze waarden staan voor het aantal kilogram materiaal wat per kubieke meter in het schuim is verwerkt. De SG-waarde begint bij 30 en kan op lopen tot 70. Hoe hoger het getal deste beter de kwaliteit. Het schuim is heeft dan een betere puntelasticiteit, duurzaamheid en veerkracht. Of er HR of SG staat vermeldt wil niet zeggen dat het koudschuim is. Deze waarden worden ook bij andere schuimsoorten gebruikt (polyether of comfortschuim). Vraag dus altijd goed na of dat het om koudschuim gaat. Een groot misverstand is dat de SG-waarde ook de hardheid van het matras bepaald. Dat is niet het geval want een matras met een SG-waarde van 35 kan even hard zijn als een matras met een SG-waarde van 60.


  7 zone of 5 zone pocketvering matras met koudschuim afdeklaag?

  Pocketveer matrassen hebben een kern van 5, 7 of soms wel 9 comfortzones. De zones zijn verdeeld in schouders, lende, heupen en knieën. In Nederland is een 7 comfortzones zeer populair en wordt ook vaak als beste getest door de Consumentenbond.


  Welke dikte (cm) pocketveer matras met koudschuim toplaag?

  Met de afdeklaag kan het ligcomfort van het matras beïnvloed worden. De afdeklaag wordt aangebracht op de kern of drukverdeler. De meeste pocketvering matrassen hebben een afdeklaag aan beide kanten, daardoor is het matras aan beide kanten beslaap baar (draai baar). De toplaag moet een minimale dikt van 2,5 cm en kan oplopen tot een +- 5 cm dikke afdeklaag. Hoe geprofileerder en dikker de afdeklagen, hoe meer comfort pocketvering matras zal kunnen bieden.


  Pocketvering matras met latex of koudschuim toplaag?

  Wat kan je het beste kiezen? Een latex toplaag of toch een koudschuim toplaag? We leggen je de belangrijkste verschillen uit. Koudschuim ventileert beter dan latex en is een stuk koeler. Een ander verschil is de levensduur, die van latex is een stuk korter. Latex heeft een gesloten celstructuur en latex kan slecht tegen zout. Op koudschuim droogt het zout op en blijft liggen. Op latex droogt het zout op en hard het uit. Zout heeft op koudschuim geen effect. Koudschuim is dus een goede keus voor mensen die 's nachts veel transpireren.


  Pocketvering matras met traagschuim of koudschuim toplaag?

  De naam "koudschuim" ontleend zijn naar aan de manier van produceren: het schuim wordt in koude vormmallen gegoten. Het basismateriaal van koudschuim is polyurethaan. Dit heeft als eigenschap dat het duurzaam is en veerkrachtig.

  Traagschuim wordt gemaakt van visco-elastisch polyurethaan gemaakt. Hierdoor wordt het traagschuim zachter door lichaamswarmte en onder invloed van lichaamsgewicht. In koude winternachten is het vaak kouder in de slaapkamer waardoor het traagschuim koel en langer stijf aanvoelt. In de warme zomer maanden voelt het juist soepeler aan. Traagschuim heeft veel verschillende namen: lazy foam, slow motion foam, memory foam, NASA-schuim.


  Pocketvering matras met koudschuim afdeklaag online kopen

  Als je opzoek bent naar een goed pocketvering matras met koudschuim dan ben je bij Matrastekoop aan het juiste adres. We verkopen diverse soorten: pocketvering matras met koudschuim toplaag, pocketveer matras met traagschuim en pocket matras met polyether schuim. Onze matrassen zijn uitgerust met comfort zones die je ligcomfort vergroot. Een 7 zone pocketvering matras met koudschuim afdeklaag is niet voor niets het meest verkochte matras.

 • Pocketvering matras met traagschuim afdeklaag
  Pocketvering matras met traagschuim afdeklaag

  Pocketvering matras met traagschuim toplaag

  Als je een goede nachtrust wilt hebben en ben je van plan om een pocketvering matras te kopen met traagschuim toplaag? Wil je gewichtloos in bed liggen en dat je spieren echt helemaal tot rust komen. Op deze pagina van Matrastekoop.nl lees je daar meer over. De kans is groot dat je opzoek bent naar een nieuw matras. Goede tips en informatie over pocketvering matrassen met traagschuim toplaag zijn dan welkom. Maak goed gebruik van onze volgende tips!


  Wat is een pocketvering matras met traagschuim afdeklaag?

  Een pocketvering matras met traagschuim afdeklaag is een combinatie matras van een pocketvering kern en een toplaag van traagschuim. Pocketvering matrassen zijn altijd afgewerkt met een toplaag zoals traagschuim, koudschuim of polyetherschuim. Een pocketvering matras is bestaat uit pocketveren, een omlijsting en een toplaag.


  De pocketveren zijn van metaal gemaakte springveren die elke apart zijn verpakt in een stoffen zakjes, vandaar de naam “pocket”. De pocketveren zijn niet onderling met elkaar verbonden en daarom zijn de meeste pocketvering matrassen onderverdeeld in verschillende “comfort” zones. De zones variëren van 3 tot 9 comfortzones waar bij de schouderzone de veren beter mee geven dan in de rug zone. Hoe hoger het aantal pocketveren, hoe beter je lichaamsgewicht verdeeld wordt.


  De afdeklaag is een belangrijk onderdeel van het matras want het zorgt ervoor dat je lichaamsgewicht goed wordt verdeeld. Traagschuim is een zeer comfortabele schuim soort met goede druk verlagende eigenschappen. Daarnaast wordt de doorbloeding niet afgekneld. De traagschuim afdeklaag reageert op lichaamswarmte en het materiaal vormt zich naar de contouren van het lichaam.


  Traagschuim staat bekend onder verschillende namen:


  • NASA Schuim: Ruimtevaartorganisatie NASA heeft het schuim in het verleden ontwikkeld en hierdoor wordt het NASA (traag)schuim genoemd.
  • Tempur® schuim: Tempur® is een merknaam en was het eerste merk dat matrassen met dit traagschuim op de markt bracht.
  • Memory Foam: Foam is het Engelse woord voor schuim. Memory wordt vertaald als geheugen. Hoe werkt dit dan? Het duurt een tijdje (0,5 tot 5 seconden) voordat het schuim weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkeert, hierdoor lijkt het net als of het schuim de vorm onthoudt. De naam Memory Foam is geboren.
  • Visco Elastisch schuim: Dit slaat op het elastische aspect van het schuim. Het schuim keert weer in zijn oorspronkelijke vorm terug.

  Traagschuim toplaag

  De pocketvering matrassen met traagschuim toplaag bieden steun waar dat nodig is en zijn zacht waar dat prettiger aanvoelt. Het NASA schuim vormt zich als een perfect passend om je lijf, ongeacht je slaaphouding. Op die manier voel je je gewichtloos in eigen bed.


  Het aanpassingsvermogen van het traagschuim zorgt ervoor dat je in de goed houding blijft liggen. Je rug, nek en bekken worden goed ondersteund. De zenuwbanen worden op deze manier niet bekneld waardoor je minder drukpunten ervaart.


  NASA traagschuim matras ervaringen

  Ervaringen met NASA traagschuim matrassen kunnen erg verschillen. Op het internet zijn verhalen te lezen van oncomfortabele traagschuim matrassen tot vervelende chemische geuren die niet willen verdwijnen uit het matras.


  Alles valt of staat bij de kwaliteit waarmee het matras is gemaakt. In de afgelopen jaren is de matrassen markt vervuilt met schuimen uit niet Europese landen. Hierdoor hebben traagschuim matrassen een slechte reputatie gekregen. Echter hebben Europese fabrikanten een geweldige positieve ontwikkeling doorgemaakt op het gebied van traagschuim. Traagschuim wordt gemaakt met een open celstructuur waardoor het niet zweterig aanvoelt. Vaak geldt voor dit soort aankopen: Goedkoop is duurkoop!


  Pocketveren matras met traagschuim bij rugklachten

  Een goede ondersteuning op de juiste plaats is het belangrijkste bij een matras. Hoe gevormder je bent, des te belangrijker het is dat het matras de contouren van je lichaam goed volgt en de juiste mate van ondersteuning biedt.


  Ben je een rug slaper?

  Als je op je rug slaapt dan heeft je onderrug vooral extra steun nodig. De billen, bekken en schouders moeten voldoende kunnen wegzakken in het matras zonder dat de ondersteuning minder wordt.


  Ben je een zijslaper?

  Als je op je zij slaapt dan moeten vooral de heupen en schouders voldoende kunnen wegzakken in het matras. De nek en taille moeten niet te ver mee zakken.


  Niet slapen op je buik!

  Als je op je buik slaapt dan dwing je je lichaam in een zeer onnatuurlijke houding, die op den duur erg belastend is voor je wervelkolom. Probeer je slaaphouding te veranderen.


  Hoofdkussen

  Een ander belangrijk onderdeel is je hoofdkussen. De ondersteuning van je hoofdkussen moet goed en comfortabel zijn in je lighouding. Een goede ondersteuning betekent dat je hoofd niet te ver naar voor, achteren of opzij ligt tijdens het slapen.


  Pocketvering traagschuim matrassen online kopen

  Wil je echt zeker weten dat je geen miskoop doet, kies dan een matras die je thuis in je eigen bed mag uitproberen en die je mag terugsturen als hij niet bevalt. Kies dus voor een (web)winkels met gunstige probeer- en retourvoorwaarden.


  Een matras toch liever in de winkel kopen?


  • • Maak je klachten kenbaar bij de verkoper en vraag om een matras dat een goede ondersteuning biedt. Laat op de bon noteren wat je hebt besproken en dat de verkoper dit matras adviseerde.
  • • Maak duidelijke afspraken over de ruil- of retourmogelijkheden als de klachten aanhouden. Leg alle afspraken die niet in de winkelvoorwaarden staan schriftelijk vast op de bon.

  Welke dikte (cm) pocketveer matras met koudschuim toplaag zijn?

  De traagschuim toplaag mag niet te dun, maar ook niet te dik zijn. Is de afdeklaag onder de vier centimeter dan heeft het traagschuim geen effect, en is de toplaag te dik (boven de 9 centimeter) dan zakt het lichaam er te veel in weg.


  Wat betekent soortelijk gewicht bij een traagschuim matras?

  De afkorting “SG” staat voor soortelijk gewicht en zegt wat over het gewicht per kubieke meter (kg/m3). Hoe hoger de SG waarde, hoe hoger de dichtheid van het materiaal. De SG waarden beginnen bij een lage waarde van SG20 tot een hoge waarde van SG60.


  Als je een kwalitatief goed matras zoekt dan is een matras met hoge SG waarde aan te raden. De draagkracht is beter, de veerkracht is hoger en de levensduur is langer. Het is belangrijk dat je altijd informatie krijgt over de SG waarde van het matras.
  Hoe hard een matras aanvoelt heeft niets te maken met de SG waarde. Een traagschuim toplaag met een laag soortelijk gewicht kan net zo hard aanvoelen als een traagschuim toplaag met een hoog soortelijk gewicht. Het verschil zit in de ondersteuning van het matras.


  Nadelen van een pocketveren traagschuim matras

  Pocketvering matrassen met traagschuim afdeklaag kennen veel voordelen maar ook nadelen.

  • - minder geschikt voor elektrisch verstelbare lattenbodems 
  • - kan een grote investering zijn (aantal pocketveren, kwaliteit afdeklaag en tijk)
  • - is frisser en koeler
  • - draaien en woelen in bed gaat minder makkelijk

  Voordelen van een pocketveren traagschuim matras

  Er zijn gelukkig minder nadelen dan voordelen van een pocketveer matras met traagschuim toplaag:

  • + vormt zich helemaal naar je lichaam
  • + reageert op lichaamswarmte
  • + druk verlagende eigenschappen
  • + uitstekende ventilatie
  • + uitstekende conformiteit
  • + levensduur van 8 - 12 jaar

  Levensduur traagschuim matrassen

  De levensduur van een pocketmatras is ca. 8 tot 12 jaar, afhankelijk van de kwaliteit, gebruik en het lichaamsgewicht. Ook moet een pocketveer matras regelmatig gekeerd worden om kuilvorming te voorkomen.

 • Pocketvering matras met polyether afdeklaag
  Pocketvering matras met polyether afdeklaag

  Zoek je een pocketvering matras wat betaalbaar is en kwalitatief goed is. Dan is een pocketvering matras met polyether een uitstekende keus. De eigenschappen van soepel polyetherschuim zijn om van te dromen. Probeer de pocketvering matrassen met polyether toplaag thuis uit, dat is het advies van Matrastekoop.