Nachtzweten, overmatige transpireren tijdens de slaap

Wie kent ze niet; broeierige, warme nachten waarbij je ‘s nachts wakker wordt van een onaangenaam nat matras. Een slechte nachtrust kan diverse oorzaken hebben, één daarvan is zweten. Iedere nacht verliezen we zo ongeveer 500cc aan transpiratievocht via de huid en onze ademhaling. Dit is gelijk aan twee glazen water! Na 10 jaar is dat meer dan 1780 liter dat word afgevoerd door je matras. Indien een matras regelmatig nat wordt van het nachtzweten, kunnen mijten en schimmels zich naar hartenlust vermenigvuldigen, waardoor ze zorgen voor een ongezond slaapklimaat. Hygiëne is heel belangrijk!

Voor een goede nachtrust is het belangrijk dat je ook tijdens de slaap een vrij constante lichaamstemperatuur behoudt. Het matras moet deze warmte reguleren, samen met uw dekbed of lakens. Indien er nachtkleding gedragen wordt van synthetische stoffen neemt de kans op nachtelijk zweten toe. Draag daarom bij voorkeur een katoenen nachthemd, t-shirt of pyjama. Belangrijk is dat een matras je warmte niet te snel afstaat aan de omgeving of juiste teveel vasthoud. Een matras dat de warmte vasthoudt zorgt voor een te hoge temperatuur en dus zweten! De keuze van de juiste matras garandeert een goede warmte-isolatie en hiermee een constante en aangename slaaptemperatuur.


Tips & advies!

  • Zorg dat de kamer koel is door het raam open te zetten of door een ventilator te gebruiken. Daardoor kan eventueel zweet gemakkelijker afgevoerd worden. Dit zou al 50% van het aantal gevallen van nachtzweten kunnen verminderen!
  • Er zijn speciale matrassen ontwikkeld tegen nachtzweten. Deze matrassen zijn voorzien van Cool Wool. De eigenschappen van Cool Wool zijn super ademend vermogen en snelle vocht ventilatie. Het resultaat is een matras dat geschikt is tijdens die warme klamme nachten.
  • Doorstik materialen bieden aangename warmte in de winter en koelte tijdens de zomer. het heeft als extra voordeel, dat het wasbaar is op voor nog meer hygiëne.
  • Zorg voor een goed ventilerende bedbodem zoals een lattenbodem of boxspring bedbodem. Deze bedbodems zorgen ervoor dat het matras goed kan ventileren en het vocht en de warmte goed kan worden afgevoerd.

KIJK EN BESTEL: Ventilerende matrassen!


Het draaien van de matras alleen is niet de oplossing. Om de hygiëne tussen je lakens te bewaren en om uw nachtrust te vrijwaren van zweetproblemen moet je ervoor zorgen een ondoorlatende hoes (molton) waardoor het vocht niet in de matras kan dringen met daarover een hoes die u makkelijk kan laten luchten. Naast de molton zijn er speciale hoezen op de markt om te voorkomen dat het zweet tot in een matras door kan dringen.

Matrastekoop.nl biedt een uitgebreid assortiment aan van speciale anti-transpiratie matrashoes , anti-transpiratie dekbed , anti-transpiratie matras, anti-transpiratie hoofdkussen, anti-transpiratie kussenovertrek. Pak het transpireren aan en neem de controle over je nachtrust terug!

Koele matrassen en matrastoppers

Onze superior matrassen lijn is speciaal voor slapers die koel willen slapen. Door het gebruik van verschillende materialen hebben we een matras ontwikkeld wat hier uitstekend voor geschikt is. Het hoofd ingrediënt is COOL WOOL.

COOL WOOL

Coolwool is een stof die op een speciale manier is geweven. De hoes bestaat uit 100% zuivere natuurviscose doorstikt met Cool Wool. Deze twee stoffen zorgt voor de perfect combinatie tegen nachtzweten. De twee belangrijkste eigenschappen zijn het vochtabsorberende vermogen en het is super luchtdoorlatend. Met Cool Wool slaap je lekker koel. Ideaal voor slapers die het snel warm krijgen en gaan transpireren of last hebben van nachtzweten.
Wil je meer lezen over ons speciale matrassen en matrastopers? Lees meer en druk op de onderstaande links:

Cool Wool matassen

  • Superior koudschuim matras
  • Superior traagschuim matras

Cool Wool matrastoppers

  • Drome Classic HR matrastopper met koudschuim
  • Drome Classic Visco matrastopper met traagschuim
  • Drome Classic Latex matrastopper met latex