Vraag en antwoord

Op Matrastekoop.nl behandelen we graag veel gesteld vragen over matrassen. Je leest op deze pagina de vragen met een duidelijk antwoord. Heb jezelf een vraag? Neem dan contact met ons op!

Hoe vaak moet ik mijn matras en bedbodem vervangen?

Eéns in de 10 jaar is het verstandig je matras en bedbodem te vervangen. Na 10 jaar slapen op je matras is de veerkracht en het volume van het matras verslechterd. Het matras geeft dan geen goede lichaamsondersteuning meer. Vanuit hygiënisch oogpunt is het belangrijk om het matras na zo’n lange tijd te vervangen.

Wat is een polyether matras?

Polyether is een schuim gemaakt uit olie. De celwanden van polyether knaken vrij snel. Wat als nadeel heeft dat de volume, veerkracht en de vochtregulatie van de matras zeer snel slijt. Een polyether matras scoort slecht op lichaamsondersteuning, slechte conformiteit, slechte vochtregulatie en een beperkte levensduur.

Wat is een koudschuim matras?

Koudschuim matrassen, ook wel HR matrassen, zijn de duurzame uitvoering van polyether matrassen. De koudschuim matrassen bieden een goede vochtregulatie en bieden een goede lichaamsondersteuning. Koudschuim is een materiaal dat ook gebruikt wordt in autostoelen en is dus zeer duurzaam.

Wat is een latex matras?

Latex matrassen zijn matrassen die gemaakt zijn van rubber uit de rubberboom. De duurzaamheid en conformiteit van latex zijn uitstekend. De vochtregulatie is helaas wat minder en voor de lichaamsondersteuning is van belang een goede ondersteunend bedbodem te gebruiken. Er zijn mensen die last hebben van een latex allergie en dus niet kunnen slapen op een latex matras.

Wat is een binnenveringsmatras?

Binnenveringsmatrassen zijn de voorlopers van de pocketvering matrassen. Bij binnenveringsmatrassen zitten de veren aan elkaar gekoppeld. Dit heeft als nadeel dat het matras heel lastig je contouren van je lichaam kan volgen en ook nog een goede ondersteuning te geven.

Wat is een pocketvering matras?

De pocketvering matras is de moderne versie van de binnenveringsmatras. Iedere veer wordt los in een zakje geplaatst, een pocket. Het voordeel daarvan is dat het matras een optimale ondersteuning kan geven omdat het matras de contouren van je lichaam goed kan volgen. Daarnaast is de duurzaamheid, conformiteit en vochtregulatie is een pocketvering matras een erg goed matras. De pocketvering matras is tevens het meest gekozen soort matras. Binnen de pocketveer matrassen heb je natuurlijk wel comfort verschillen, duurzaamheid verschillen en ook verschillen in de prijs. Een ander voordeel is dat een pocketveer matras op iedere bedbodem past. Het heeft geen ondersteunende bedbodem nodig.

Wat is een traagschuim matras?

Drukverlagende matrassen, ook traagschuim matrassen genaamd, zijn matrassen gemaakt van schuim die zorgen voor een optimale drukverdeling. Bij dit soort matras, net als bij latex is een ondersteunende bodem erg belangrijk want de conformiteit is zeer goed en de ondersteuning moet vanuit de bodem komen. De vochtregulatie van dit soort matras is ruim voldoende en de duurzaamheid is sterk afhankelijk van de dichtheid ofwel de kwaliteit van het traagschuim.